Hvorfor spørger vi ikke de unge?
Vi står i klimakrisen og er dem, der skal tage beslutningerne, men bliver ikke dem, der skal leve med konsekvenserne.
- Det skal vores børn og børnebørn -
Børnene vokser op i et samfund, hvor de ikke bliver hørt i klimadebatten – hvorfor egentlig ikke? Herning kommune træffer beslutninger uden inddragelse af ungdommen. Derfor ønsker Socialdemokratiet at der oprettes et ”Ungeklimaråd” som kan repræsentere de unge og give dem et talerør, ind i byrådet, inden forslag færdigbehandles.
Et ”Ungeklimaråd” sammensat af unge fra hele kommunen, måske endda valgt sammen med valg til elevråd fra overbygningen, ungdoms- og erhvervsuddannelserne og de videregående uddannelser i kommunen. På den måde opnås en bred repræsentation blandt de unge, så alle får en stemme i klimadebatten.
Dagligdagens moralske dilemmaer: røde bøffer, smartphones og tablets, flyrejser f.eks. slås vi alle med. Vi kender svaret og nogle af løsningerne, men livstillen hænger vi fast i.
Derfor bliver vores ageren derefter. Der er brug for nye unge tanker til hvordan, vi gør Herning Kommune grønnere, ikke bare i farve, men også i handling.
”Far, hvordan kan vi tage et fly når hele verden brænder?”
– Et citat fra hverdagen som meget godt viser hvilke tanker, om både nutid og fremtid, vores næste generation går rundt med. Samtidig ses også et stort forbrugsmønster hos nogle af de unge. Et ”Ungeklimaråd” skal også være et rum for debat mellem de unge, hvor deres holdninger og synpunkter kan deles indbyrdes.
Her er vores bud på hvordan, vi får hørt de unge, men hvad siger de egentlig selv?Er - I - klar til at tage ansvar?