Vi kan alle blive enige om, at der findes ikke noget bedre end at komme ud i naturen. Det er godt ift. både vores fysiske og psykiske sundhed. Vi lever i en tid, hvor alle opfordres til at benytte naturen.

Men har vi alle lige muligheder for at komme ud og nyde den danske natur? Hvad med de fysisk handicappede og ældre mennesker? Mange af landets kommuner hænger slemt i bremsen, når det gælder parker og naturområder. Det viser en undersøgelse foretaget af Ulykkespatientforeningen, som har haft et særligt fokus på handicapegnede stisystemer, toiletter og legepladser.

Mange kommuner prioriterer ikke for alvor området. For eksempel er det ofte ikke muligt, at finde en oversigt over kommunens handicapfaciliteter i naturen for børn og voksne. Det burde være et krav!

88% af landets kommuner svarer ”Nej” eller ”ved ikke” til, om der findes et samlet overblik på kommunens hjemmeside over handicapvenlige faciliteter. Dvs. kun 12% har en sådan. Som handicappet er det ikke altid lige let at nyde naturen eller have glæde af en legeplads. Det er et overset problem, som vi bliver nødt til at gøre noget ved, for vi kan ikke være andet bekendt overfor borgerne.

Mange er under Corona-nedlukningen vendt tilbage til naturen. Som en positiv sidegevinst for at ungå smitte er, at mange har fundet cyklen og traveskoene frem, hvilket har vist os, at Herning Kommune har meget mere skøn natur at byde på, end mange forstillede sig. Det skal alle selvfølgelig have mulighed for at opleve.

Hvis det skal gøres bedre, kræver det politisk vilje. Den har vi i Socialdemokratiet.