Jævnligt dukker der en pop-up gåtur op og minder mig om nogle af de fine grønne områder vi har i Herning Kommune. Flotte plantager, plejede anlæg og tilpassede vådområder - alt sammen steder hvor vi kan tage hen og få grønt i sigte. Men ”fine” er desværre også en ret passende beskrivelse, og grønt er ofte noget af det eneste man kan se: grønne træer, grønt græs, grønne buske og vandløb og søer med grønne alger eller grønne vandplanter. Der er heller ikke særligt mange dyr eller insekter tilbage sammenlignet med hvad vi har haft.

Her(ning) er stedet hvor trådene knyttes
– vi er blevet et knudepunkt; og selvom det nu betyder at vi nemt kan komme af sted mod alle verdenshjørner må vi også se til mens flere og flere dyr og insekter ikke kan komme ind til os. Vi er blevet til en ø, omringet af store grå asfalterede floder.

Her(ning) er bæredygtigt
Der blev sidste år taget en beslutning om at bruge 20 millioner til at starte ”Bæredytig Herning”, en forening som skal understøtte virksomheder og institutioner i at blive bæredygtige, inspireret af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Samtidig er der blevet sat et øget fokus på fire konkrete af disse 17 verdensmål i forbindelse med planloven, der hænger sammen med Herning Kommunalplan 2021-2032. Det er en rigtig god start.

Her(ning) skal være vildt med vilje!
Når otte procent af de kendte dyreracer i verden er uddøde og 22 procent er i fare for at lide samme skæbne – så er det på tide at vi gør noget. Men på trods af, at Herning kommune er en af de største i Danmark målt på areal, er der ikke afsat en øre til at forandre de grønne ørkener til vild natur med herboende planter, så Herning kommune også kunne være med til at sikre arters overlevelse. Mindre græs, mere vild natur – det er midlet, målet må være at blive Danmarks vildeste kommune!