Klimavalget i 2019 førte til at vi i Danmark fik vedtaget en historisk klimaaftale, med en reduktion af co2 udledning på 70% inden 2030. Kommunalvalget den 16. november står for døren og her er klimaet og naturen også på dagsordenen.

Alle Herning kommunes borgere modtog i onsdags et tillæg til folkebladet, ”Grøn Herning” - et tillæg med en masse gode hensigter og aktiviteter. Er der så handling bag ordene? Vi mener der er plads til forbedring og vil gerne medvirke til en samlet plan!

Et ønske som melder sig, er flere rabatter med vild beplantning og rundkørsler som er andet end grønt græs eller små buske. Kunne man gøre som i Hjørring hvor der er lavet bælter med insektvenlige planter og rundkørsler er omplantet til så der også her er noget vild natur. Man kunne for eksempel starte med Dronningens boulevards midterrabat.

Når der snakkes om et Grønt Herning falder tankerne på vores små parker og anlæg. Her kunne man spare på græsslåningen og lade flere vilde blomster få plads. De senere år er vores grønne områder blevet mindre med undtagelse af det nye frimærke der er dukket op på hjørnet af Vestergade og Fredensgade – ikke just en revolution i den grønne omstilling, men dog bedre end flere nye bygninger.

Vi kigger også på den byfornyelse der er udsigt til på Sygehusgrunden. Her vil der med tiden dukke flere boliger op og med dem nye Herningensere. Måske de også gerne vil have naturen lidt tættere på selvom de har valgt midtbyen til. Der kommer beplantning på tagene til gavn for biodiversiteten, måske der også bliver plads til mere end et frimærke hvor naturen og borgerne kan få luft, blandt de nye boliger?

”Vi klarer den kun hvis vi klarer den sammen” – skriver Teknik og miljø, men kunne Herning kommune tage den grønne førertrøje på?

”… Og kom så Herning”; citat Lea Wermelin. Hvis kommunen står frem som et godt eksempel, er det nemmere at være den borger, der følger med.